Vegyük kezünkbe a saját sorsunkat, és álljunk ki a jövőnkért!

Felhívás a magyar diákokhoz

Szeptember 27-én újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom, amit Greta Thunberg hívott életre, a 16 éves svéd diáklány.

Csatlakozz Te is a III. Globális klímasztrájkhoz!

Greta 15 évesen kezdett sztrájkba a jövőért azzal, hogy péntekenként nem iskolába, hanem tüntetni ment. A célja az volt, hogy felhívja a döntéshozók és az egész társadalom figyelmét az ökológiai- és klímakatasztrófára és azonnali cselekvésre ösztönözzön. Azóta az ENSZ közgyűléstől kezdve a Davosi Világgazdasági Fórumon át az Európai Parlamentig mondta el a döntéshozóknak, hogy a felnőttek, ahogy fogalmazott, még ahhoz is gyávák, hogy kimondják: vészhelyzet van.

Csatlakozz a sztrájkhoz diákként, de csatlakozz tanárként, igazgatóként is, az egész osztályoddal, iskoláddal. Tüntess velünk 27-én, és tanulj a természetről, az élővilágról, a társadalmi felelősségvállalásról, az aktív állampolgárságról!

Kedves Tanárok, kérjük, Ti is segítsetek, hogy diákjaitok életkepés felnőttekké válhassanak, egy még sokáig élhető bolygón!

A klímasztrájk nem azt jelenti, hogy nem tanulunk, hanem azt jelenti, hogy mást és másképpen tanulunk, hogy egy bátrabb, a veszélyekkel szembenézni és cselekedni képes generációvá legyünk.

Szeptember 27-én ne az iskolában tanulj! Tanulj velünk a sztrájkon a klímaválság veszélyeiről és következményeiről!

Tanuld meg, hogy Te magad mit tehetsz az élhető jövőért!

Tanuld meg, mit jelent szembenézni a jövőnkkel és felelősségteljesen cselekedni!

Tanulj a témában jártas szakemberektől a Klímahét eseményein is!

Fejezd ki a véleményed a jelenléteddel! Sokan együtt nagy hatást tudunk gyakorolni a világra!

Ha már foglalkoztat a probléma, itt megtapasztalhatod, hogy nem vagy egyedül! Félelem és szorongás helyett cselekedjünk együtt, és vonjunk be minél több embert!

Fontos, hogy kiálljunk a saját jövőnkért, és végre elindítsuk a változást, hiszen nem maradt vesztegetni való idő!

A Fridays For Future budapesti csapata