Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

II. Globális klímasztrájk – Budapest

2019-05-24 | 11:00 - 14:00

ENGLISH BELOW
Március 15. után újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom, csatlakozz!

Mutassuk meg, hogy mi, magyarok is megértettük a helyzet súlyosságát, és készek vagyunk tenni ellene! Legyünk május 24-én minden eddiginél többen, legalább kétezren!
Ehhez a ti segítségetekre is szükség van, kérjük, osszátok meg az eseményt, terjesszétek a hírét és gyertek el minél többen!

A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van!

Ki kell mondani az igazságot a környezeti válságról, és valódi krízisként kell kezelni! Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni.

Nem akarjuk ezt tétlenül nézni! Elegünk van abból, hogy nem alkalmazzák a létező megoldásokat, mert a gazdasági érdekek mindent felülírnak!

Omlik össze a természeti rendszer, ami a társadalmunk és az életünk alapját jelenti. Egy olyan új szemléletmódra van szükségünk, amiben a gazdasági érdekek nem írják felül a természet megőrzését és az emberi jóllétet!

Diákok és tanárok, fiatalok és idősek, csatlakozzatok, és hallassuk a hangunkat, mint annyian mások világszerte!

Álljunk ki együtt azért, hogy végre meglássa mindenki – a vezetőink és a hétköznapi emberek egyaránt – hogy cselekednünk kell, az élet minden területén. Ne felejtsük el, hogy az esemény után két nappal Európai Parlamenti választások lesznek, ragadjuk meg a lehetőséget, válasszunk olyan képviselőket, akiknek számít a jövőnk!

—————————————————————————————–
Azoknak, akik tartanak az iskolai sztrájktól, fel fogunk tenni az eseményhez egy szülői kikérő formanyomtatványt, használjátok, terjesszétek! Fontos a tanulás, de miért tanuljunk egy olyan jövőért, ami talán el sem érkezik? Miért üljünk az iskolapadban, amikor a legjobb kutatókra sem hallgatnak a vezetőink?

Program: 11 órától gyülekező a Deák Ferenc téren, majd vonulás a Kossuth térre. Részletes program kicsit később.

Hozzatok kreatív, pártpolitikai utalásoktól mentes transzparenseket!

Az esemény erőszakmentes, békés, és gyermekbarát – hiszen a legfiatalabbakért és legártatlanabbakért kell most leginkább kiállnunk, ők fogják legjobban megszenvedni a mai rövidlátó döntéseket.

Az eseményért felelős személy: Hartmann Johanna

További sztrájkok várhatóak aznap több vidéki városban is, a kapcsolódó eseményeket meg fogjuk osztani az oldalon!
—————————————————————————————-

Fridays for Future Hungary announces the II. Global Climate strike of Fridays for Future after 15th March

Let us show that people in this country have understood the urgency of climate crisis and are ready to take action! Let us gather over 2000 people this time! To do so, we need you, please tell your friends and share it on social media. ?

Climate change is happening, and our future depends on the actions we take now. We live at times when our climate and natural world is going through radical changes. To slow down these changes we desperately need immediate political, economic and social reforms!

Let’s reveal the truth about ecological catastrophe and treat it as a real crisis! Hungary already experiences droughts, new diseases are appearing, the weather is becoming more and more extreme. Ecological systems are on the way to collapse – the very bases of our lives! Therefore, we need to apply a new perspective in which economic interests cannot outweigh people’s wellbeing. We are witnessing the 6th mass extinction, and it is up to us whether we let it sweep us away.

We do not want to sit by and do nothing. We have had enough of economic growth taken as priority and we want the already existing natural solutions to be applied at once!

Students and teachers, young and old, come, we need your voice, your heart, your determination!

We need to let everyone know, our leaders as well as ordinary people, that time has come to make changes in every field of life which is our only chance to achieve a sustainable future.

——————————————————————————————

About the programme:

11am: gathering on Deák square, then marching to Kossuth square where the event finishes at 14pm. We are going to provide you with more information later on.

Our event is a peaceful and child-friendly assembly free from party politics.

We encourage you to bring along creative banners (please avoid allusions of party politics).

The person in charge: Johanna Hartmann. With questions please write a private message to the Facebook page of Fridays For Future Magyarország.

Details

Date:
2019-05-24
Time:
11:00 - 14:00

Organizer

Fridays for Future Magyarország

Venue

Deák Ferenc tér
Deák Ferenc tér
Budapest 1051, Budapest 1051 Magyarország