Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

IV. Globális klímasztrájk – Nyíregyháza

2019-11-29 | 14:00 - 16:00

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Ezúttal Nyíregyháza is csatlakozik a IV. Globális klímasztrájkhoz.

Az alábbi programokkal várunk benneteket:
– klímaváltozással kapcsolatos rövid előadások
– játékos kvíz/totomata
– szemléletformáló beszélgetések

A klímaválság itt van. Itt az ideje, hogy fellépjünk ellene! Csatlakozz te is a Fridays For Future mozgalomhoz és álljunk ki együtt az élhető jövőért! Gyűljünk össze minél többen az Országzászló téren és hallassuk a hangunkat!

Világszerte pusztító erdőtüzek tombolnak, olvadnak a gleccserek, sorra dőlnek meg a melegrekordok. Most zajlik a Föld 6. tömeges kihalási hulláma és csak rajtunk múlik, hogy elkerüljük-e, hogy ennek mi is az áldozataivá váljunk!

Ez egy mindannyiunkat egyaránt érintő téma hiszen mindnyájunk jövője forog kockán! Itt az ideje, hogy valós problémaként kezeljük a klímaválságot! A megoldás a kezünkben van, már csak alkalmaznunk kellene! A környezetiválság idejében élünk, ezért azonnali gazdasági, politikai és társadalmi változásra van szükség!

Minden lehetséges úton fel kell hívnunk a figyelmet! Meg kell próbálnunk nyomást gyakorolni és együtt elérni a változást! A bolygónk haldoklik! A változáshoz már ma kell cselekednünk!

Mindenféle politikai párttól függetlenül működünk! Békés úton szeretnénk felhívni az emberek, köztük a döntéshozók figyelmét és cselekvésre késztetni őket!

Színes, figyelemfelkeltő transzparenseket nyugodtan hozhattok magatokkal! Gyűljünk össze minél többen az Országzászló téren november 29-én és cselekedjünk együtt az élhető jövőért!

Addig is ne feledjétek: a saját háztartásotokban is tudtok változtatni! Műanyagmentességre törekedve, fa ültetéssel, komposztálással stb.

Rendezvényért felelős személy: Fricz Janka

Részletek

Dátum:
2019-11-29
Időpont:
14:00 - 16:00
Honlap:
https://www.facebook.com/events/419803218958583/

Szervező

Fridays for Future Magyarország

Helyszín

4400 Nyíregyháza, Széchenyi utca 1.
4400 Magyarország + Google Térkép