Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Online kiállás a jövőért

2020-04-24 | 13:30 - 14:00

A környezeti válságot nem állította meg a járvány, így a Fridays for Future sem állhat le. Mutasd meg velünk április 24-én egy közös online kiállással, hogy #mivagyunkavaltozas!

Most tavasszal sajnos nem találkozhatunk Veletek kint a városok főterein, hogy bebizonyítsuk, milyen sokunknak fontos a természetért és a klímáért, a jövőnkért tenni.

Mi viszont folytatjuk a munkát, mert nagyon fontos mondanivalónk van. Még mindig. Sőt: a környezeti válság a jelenlegi járványhelyzetnél és az ezt követő gazdasági válságnál egy sokkal mélyebb és súlyosabb probléma, és ha nem ismerjük fel és tesszük meg a szükséges lépéseket, egyre rémesebb válsághelyzetekkel kell majd szembenéznünk.
Kiemelten fontos a mostani helyzetben annak átgondolása, hogy a kialakult krízis mit taníthat nekünk arról, hogy mely társadalmi – és gazdasági berendezkedésünk, intézményeink és szokásaink azok, amelyeken változtatnunk kell.

Cselekednünk kell tehát, most is, és a legtöbb, amit jelenleg tehetünk, hogy megmutatjuk a döntéshozóknak: egyre többen vagyunk, akik egy-egy döntést, vállalatot, politikai vagy gazdasági vezetőt az élhető jövőnk érdekében tett cselekedeteik alapján ítélünk meg. Megmutatjuk, hogy a környezetvédelem nemcsak néhány civil- vagy szakmai szervezet vagy a tudomány ügye, hanem mindannyiunké.

Ezért tartsatok velünk április 24-én, pénteken 13:30 – tól facebookon, ahol szakértők
Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója
Lányi András, író, filozófus
Mező János, a Greenpeace Magyarország igazgatója
Pataki György, az ELTE Humánökológiai tanszékének oktatója
Vígh Péter, a masfelfok.hu klímavédelmi oldal főszerkesztője
és a Fridays for Future gondolatait, érzéseit ismerhetitek meg a jelenlegi helyzetről a környezeti válság tükrében.

Hiszünk abban, hogy lehetséges összefognunk! Hiszünk a változásban!
Mi vagyunk a változás!

Részletek

Dátum:
2020-04-24
Időpont:
13:30 - 14:00